- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de burta - reteta boiereasca este reteta de succes pentru o ciorba cu cate ii puteti surprinde in mod placut pe cei dragi.
Ingrediente
- 1 rasol de vitel
- 2 kg de burta
- 1 litru de vin alb
- 1 lingura cu mustar
- 3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu otet
- zarzavat de supa:2 morcovi, 1 pastarnac, 2 radacini de patrunjel si 1 telina
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta de cimbru
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti si speli burta pana ajunge alba, o freci cu malai si o speli din nou, o tai felii mari pe care le asezi intr-o oala de 10-12 litri . Deasupra asezi zarzavatul de supa taiate rondele. Peste zarzavat asezi rasolul taiat in bucati, bine spalat si curatat deoasele mici.
- Parfumezi cu foaia de dafin si cimbrul uscat sau verde, acoperi cu vin alb, completezi cu apa - sa fie 5-6 litri de lichid - si fierbi la foc domol, cu vasul descoperit, trei ore. Scoti rasolul si aduni carnea, apoi tai felii. Asezi in farfurii, completezi cu felii subtiri de burta.
- Strecori supa si acresti cu sos de mustar: subtiezi 1 lingura de mustar cu ulei si otet, sarezi, torni in supa. Servesti ciorba de burta fierbinte, cu paine uscata sau cu paine de casa.