- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba macelareasca este o ciorba plina de carne , pe care o puteti prepara iarna cand nu sunt pe piata multe legume proaspete si va puteti folosi de zarzavatul din camara.
Ingrediente
- 2 picioare de porc
- 3-4 cozi de porc
- 2 urechi
- creier si limba de porc
- 1 telina
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 500 ml zeama de varza
- sare
- 2 linguri cu orez
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti si speli carnea, freci cu malai soriciul si urechile, portionezi, pui la fiert cu apa rece. Arunci apa dupa ce da in clocot, speli carnea si oala, umpli cu apa vasul - cam 2 litri de lichid, pui la fiert din nou.
- Fierbi pana cand carnea se inmoaie, adaugi zarzavatul taiat fideluta, sarezi si continui fierberea inca 15 minute. Acresti cu zeama de varza, adaugi orezul fiert si clocotesti 1 minute, dupa care opresti focul si servesti ciorba calda, cu paine proaspata.