- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de fasole verde cu afumatura este o ciorba delicioasa, economica, la care puteti inlocui borsul cu suc de rosii, pentru un gust mai aromat.
Ingrediente
- 250 gr ciolan afumat
- 1 telina mica
- 2 cartofi
- 500 gr fasole verde
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel verde
- bors
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata fasolea si rupe tecile in doua. Opareste-o in apa cu sare vreo 10 minute.
- Intr-o cratita incapatoare, pune 3 linguri cu ulei si caleste la foc iute ceapa tocata marunt, pune morcovul si telina taiate in cubulete. Adauga 2 litei de apa si cartofii taiati cubulete, fasolea verde si pune apoi totulla fiert adaugand o lingurita cu sare.
- Cat fierb legumele, taie carnea in cubulete si rumeneste-o intr-o tigaie cu putin ulei incins.
- Dupa ce au fiert legumele, adauga carnea, borsul dat intr-un clocot, potriveste de sare si , dupa ce ai oprit focul adauga patrunjel verde tocat marunt.