Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita este o ciorba foaret aromata si gustoasa, pe care o puteti servi si rece in zilele de vara.

Ingrediente

    • maruntaie de pasare , sau piept de vita
    • morcov
    • telina
    • patrunjel radacina
    • 1 ceapa
    • 100 ml smantana sau iaurt
    • 1 lingurra orez
    • 2 linguri ulei
    • 1 galbenus
    • bors/zeama de lamaie/otet
    • sare
    • tarhon

Instructiuni de preparare

  1. Carnea , taiata in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute in ulei, apoi se adauga in supa, impreuna cu o lingurita rasa de sare.
  2. Cand toate sunt aproape fierte, se pune orezul, se amesteca bine ca acesta sa nu se prinda de fundul oalei si se lasa sa fiarba jumatate de ora,  apoi ciorba se acreste dupa gust.
  3. Daca ciorba  s-a acrit cu bors, se lasa sa mai fiarba cateva clocote si apoi se ia de pe foc, se drege cu ou si smantana si se potriveste gustil de sare.
  4. Pentru aroma, se adauga o lingurita cu varf de tarhon taiat marunt.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri