- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciorba de vita este poate cea mai iubita si mai gustoasa ciorba, preferata atat de cei mari cat si de copii.
Ingrediente
- 1 rasol de vita sau vrabioara (400 gr)
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 patrunjel radacina
- 2 ardei grasi
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 4 rosii
- 1 fir de praz
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 litru bors
- 1 lingurita tarhon
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune carnea la fiert in doi litri de apa rece si o lingurita de sare. Fierbe-o circa o ora la foc potrivit si strange spuma ori de cate ori este nevoie.
- Curata legumele si zarzavatul, mai putin rosiile, si toaca-le marunt. Prazul taie-l rondele subtiri si adauga totul in oala cu carne, acopera cu capac si lasa-le sa fiarba impreuna.
- Adauga rossile date pe razatoare si mai lasa sa fiarba inca 15 minute, dupa care acreste cu bors, adauga patrunjelul verde sitarhonul tocate marunt. lasa sa mai dea intr-un clocot, stige aragazul si acopera oala cu capac. In momentul servirii adauga si putina smantana.