Sarbusca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarbusca este o ciorba de cartofi cu zer, specifica bucovineana.

Ingrediente

    • 1 litru de apa
    • 1 oala de zer
    • 1 patrunjel radacina
    • 6 cartofi
    • 3 morcovi
    • 3 cepe
    • 1 mana de malai
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • sare
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Morcovii si patrunjelul se taie in bucati, iar ceapa se toaca marunt. Se calesc in ulei si apoi se fierb in apa amestecata cu zerul dat prin strecuratoare. Se pune cratita la foc domol, pe plita, si cand mai scade fiertura se adauga cartofii taiati marunt.
  2. Se potriveste de sare si se pune malaiul, amestecandu-se ca sa nu faca cocoloase. La sfarsit, se pune verdeata tocata marunt. Se mananca fierbinte cu mamaliga.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri