Supa crema de ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa crema de ciuperci este o mancare de post rapida si delicioasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece!

Ingrediente

    • 1 cutie de ciuperci taiate in conserva sau 500 gr ciuperci proaspete
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri faina
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Caleste in ulei incins ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mica cu putina sare. Cand ceapa s-a inmuiat, opreste focul si acopera cu capac.
  2. Pune faina la prajit in ulei, amestecand ca sa nu se prinda. cand s-a rumenit, adauga putin cate putin apa calda, amestecand energic ca sa nu ramana cocoloase. Cand s-a facut sosul mai gros, adauga ciupercile ( daca sunt din conserva, iar daca sunt proaspete, taie-le si caleste-le in ulei). Adauga ceapa si morcovul calite, amesteca si adauga apa, putin cate putin, pana se obtine consistenta unei smantani subtiri. Lasa sa fiarba 15 minute, apoi condimenteaza cu sare si piper si lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi opreste focul.
  3. Supa crema de ciuperci se serveste alaturi de felii de paine prajita si felii de ciuperci trase putin la tigaie.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri