- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de dovleac este un preparat aromat care poate nu bucura pe toata lumea, dar gustul ei delicat ii va incanta pe toti.
Ingrediente
- 1 dovleac cam de 1 kg
- 4 catei de usturoi
- 3 triunghiuri de branza topita
- 3 morcovi
- 1 lingurita unt
PENTRU SERVIRE:
- frunze de busuioc
- crutoane
Instructiuni de preparare
- Se scobeste dovleacul, se arunca semintele, iar pulpa se marunteste.
- Morcovii se spala si se taie rondele. In oala de fiert se pune untul sa se topeasca, se adauga usturoiul intreg, pulpa de la dovleac si rondelele de morcov. Se lasa sa se caleasca usor, apoi se toarna apa si se lasa sa fiarba 30 de minute.
- Cand legumele sunt fierte, se mixeaza ingredientele si apoi se adauga branza topita si se amesteca bina pentru ca sa se topeasca.
- Supa crfema de dovleac se serveste in dovleacul scobit, cu crutoane si frunze de busuioc.