- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa-crema de dovleac trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, fina si foarte usor de preparat. Supa-crema de dovleac este numai buna in zilele de post.
Ingrediente
- 1 kg dovleac
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- patrunjel verde
- 2 cepe
- 3 cartofi
- 1 lingura ulei
- sare
- nucsoara
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 5 portii
Timp de preparare 45 minute
- Taie ceapa, telina si cartofii in cuburi mari. Pune legumele la fiert in apa cu sare si ulei si, dupa ce au fiert, scurge-le de zeama intr-o oala in care ai adaugat dovleacul curatat si taiatu cubulete. Acopera oala cu capac si lasa sa fiarba la foc mic. Cand dovleacul este fiert, scoate cubulete-le din supa si paseaza-le cu unblender.
- Subtiaza piureul de dovleac cu supa de legume, potriveste de sare, apoi pune-o iarasi pe foc adaugand un varf de cutit de nuscoara.
- Dupa ce a dat in maxim 2 clocote opreste focul si aromatizeaza supa cu patrunjel verde tocat fin. Inainte de servire, adauga putin ulei de masline pentru o aroma perfecta.