- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de legume este un deliciu de care te poti bucura la orice ora din zi, fiind recomandata pentru o buna digestie, mai ales seara. In supa de legume se pot adauga orice fel de legume,in functie de legumele pe care le avem la indemana in casa.
Ingrediente
- 3 gulii
- 3 morcovi
- 5 cartofi
- 2-3 fire de ceapa verde
- 50 gr unt
- 4 linguri smantana groasa
- crutoane din paine prajita
- sare
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Cureti legumele,le speli sub jet de apa rece, apoi guliile si morcoviile tai marunt si le puyi la fiert intr-o oala cu apa si sare.cand acestea dau intr-un clocot adaugi ceapa verde tocata marunt si cartofii taiati cubulete. Lasi sa fiarba la foc mediu acoperind oala cu un capac.
- Cand legumele sunt fierte bine le strecori, pastrand zeama in care au fiert. Pasezi legumele cu un blender si torni peste ele zeama in care au fiert. Adaugi untul, potrivesti gustul de sare si pui toata compozitia intr-o oala pe care o lasi sa fiarba 5 minute la foc mic.
- Dai vasul deoparte, amesteci cu smanatana si servesti supa garnisita cu cateva frunzulite de partunjel verde si crutoane de paine prajita.