- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de mazare este un preparat care se poate servi si rece, adaugand pentru aroma cateva frunze de menta proaspata.
Ingrediente
- 500 gr mazare
- 100 ml lapte
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 100 ml smantana pentru gatit
- 1 lingura unt
- 1 telina
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata legumele, taie-le in bucati si pune-le la fiert cu putina sare alaturi de mazare intr-o oala cu apa.
- Cand legumele sunt fierte, se scurg de apa, pastrand o parte din ea.
- Cu ajutorul unui blender paseaza fin legumele, pune apoi pasta intr-o cratita, adauga unutl, smantana si laptele. Amesteca crema si potriveste gustul de sare, subtiaz-o cu zeama pastrata si mai da-o intr-un clocot, nu mai mult.
- Supa crema de mazare se serveste decorata cu boabe de mazare fierte si cu patrunjel verde tocat. Dupa preferinta se serveste cu crutoane, proaspat preparate,