Supa crema de mazare-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa crema de mazare este un preparat care se poate servi si rece, adaugand pentru aroma cateva frunze de menta proaspata.

Ingrediente

    • 500 gr mazare
    • 100 ml lapte
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 100 ml smantana pentru gatit
    • 1 lingura unt
    • 1 telina
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata  legumele, taie-le in bucati si pune-le la fiert cu putina sare alaturi de mazare intr-o oala cu apa.
  2. Cand legumele sunt fierte, se scurg de apa, pastrand o parte din ea.
  3. Cu ajutorul unui blender paseaza fin legumele, pune apoi pasta intr-o cratita, adauga unutl, smantana si laptele. Amesteca crema si potriveste gustul de sare, subtiaz-o cu zeama pastrata si mai da-o intr-un clocot, nu mai mult.
  4. Supa crema de mazare se serveste decorata cu boabe de mazare fierte si cu patrunjel verde tocat. Dupa preferinta se serveste cu crutoane, proaspat preparate,

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri