- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Borsul cu carne de porc afumata este un bors aromat, foarte gustos si satios,perfect in orice ocazie.
Ingrediente
- 500 gr carne afumata de porc
- 1 ceapa
- 1 lingura cu bulion
- 100 gr taitei de casa
- 1 telina
- 1 litru de bors
- leustean tocat
- sare
- 1 ou
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 perosane
- Speli carnea, o tai bucati, o cureti de grasime si de bucatile innegrite, o lasi 2 ore in apa rece.
- Clocotesti 5-10 minute carnea, arunci apa, speli carnea si o pui la fiert cu multa apa rece. Fierbi incet, spumuiesti ca sa ai o supa limpede, iar dupa 30 de minute adaugi ceapa si telina taiate
fideluta, sarezi si fierbi iar pana inmoaie zarzavatul.
- Acresti cu bors fiert separat, adaugi bulionul si taiteii de casa fierti si clatiti cu apa rece, parfumezi cu leustean si tragi vasul de pe foc. Dupa 5 minute dregi cu ou batut. Servesti foarte cald, cu ardei iute alaturi si cu paine sau mamaliguta calda.