Bors cu perisoare-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul cu perisoare este un bors foarte gustos si aromat, fiind un preparat foarte indragit de copii.

Ingrediente

    • 500 gr carne tocata
    • 1 rasol de vita sau carne de pasare
    • 1 ou
    • 1 ceapa
    • 1 cartof mare
    • 1 dovlecel
    • 2 rosii decojite
    • 2 linguri cu orez
    • verdeata tocata
    • sare
    • piper macinat
    • 1 litru de  bors
    • leustean
    • 150 gr smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli rasolul, il cureti, il pui la fiert cu apa rece. Arunci apa dupa ce clocoteste 2-3 minute, speli carnea si umpli vasul cu apa rece. La fel procedezi cu carnea de pasare (daca n-ai rasol de vita).
  2. Fierbi descoperit 2 ore, scoti rasolul si-l folosesti ca baza pentru felul doi, iar in supa de carne pui sa fiarba perisoarele pe care le-ai facut din: carne tocata, cartof dat pe razatoare, spalat cu apa rece si stors bine, verdeata tocata, sare, piper macinat, ceapa tocata, 1 ou crud, 1 rosie decojita si taiata felii subtiri. Omogenizezi amestecul, iei din el bucati mici, care se rotunjesc cu mana umeda si le pui la fiert in apa calda. Cand perisoarele se ridica la suprafata apei le treci in supa de carne si le fierbi 30 de minute la foc mic.
  3. In supa pui la fiert: cubulete de dovlecel, rosie decojta taiata feliute si sare. Adaugi putin orez fiert, acresti cu bors fiert separat si spumuit, parfumezi cu leustean tocat si tragi oala de pe foc. Dregi cu smantana si servesti borsul cald, cu paine proaspata.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri