- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de mazare etse o supa racoritoare delicioasa, aromata si foaret usor de preparat.
Ingrediente
- 500 gr mazare
- 1 radacina de patrunjel
- 4 morcovi
- sare
- 3 linguri ulei de masline
- 1 telina medie
- 2 cepe
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se spala mazarea in apa calduta si se pune la fiert in apa cu sare. Se curata telina, morcovii si patrunjelul si se pun la fiert, separat, in apa cu sare si putin ulei de masline.
- Dupa ce mazarea a fiert, se scurge de apa si se paseaza cu blenderul. Se scot legumele fierte din zeama in care au fiert, seapa se arunca , iar restul legumelor se paseaza si ele.
- Mazarea si legumele pasate se amesteca cu zeama in care au fiert, apoi se condimenteaza cu zare si piper, se adauga acteva picaturi de ulei de masline, se mai da in cateva clocote si se serveste decorata cu boabe fierte de mazare si rondele de morcov.