- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de sfecla este o supa foarte indragita de copii, foarte aromata si apetisanta.
Ingrediente
- 600 gr sfecla rosie
- 2 cartofi
- 1 galbenus
- zarzavat de supa
- 200 gr smantana
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se prepara o supa de legume, in care se pune jumatate din sfecla rosie, curatata, spalata si taiata in cubulete. Sfecla ramasa se da pe razatoare, apoi se pune intr-o strecuratoare si se opareste cu zeama de la supa de legume bine fiarta. Se da la o parte sfecla rosie rasa, dupa ce isi lasa culoarea in zeama.
- Legumele fierte se paseaza pentru ca supa sa fie legata. Se amesteca intr-un castron smantana cu galbensul si putin piper macinat, apoi se subtiaza cu zeama din supa strecurata, apoi se pune totul in supa adaugand sare, dupa gust.