- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de fasole cu sfecla rosie este o supa de post delicioasa, apetisanta si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 1 sfecla rosie
- 1 morcov
- 1 lingurita hrean ras
- 800 gr fasole boabe
- 5 crengute de cimbru
- 500 ml suc de rosii
- 20 ml ulei
- 1 ceapa
Instructiuni de preparare
- Se spala boabele de fasole in cateva ape, apoi se lasa sa se inmoaie in apa rece cateva ore, de preferat peste noapte. Se pun boabele la fiert si, cand incepe sa clocoteasca se schimba apa pentru a elimina toxinele. Cand incpe sa clocoteasca se adaauga sfecla rosie taiata cubulete.
- Separat, se caleste in putin ulei morcovul ras si ceapa taiata marunt, dupa care se toarna in oala cu fasole, adaugand si hreanul ras, sucul de rosii si crengutele de cimbru. Se acopera oala cu capac si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt toate patrunse.
- Se opreste focul, se lasa sa se racoreasca cateva miniute, dupa care se poate servi.