- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de rosii cu orez este supa perfecta in zilele canculare de vara, deoarece este mult mai aromata si gustoasa daca este servita rece.
Ingrediente
- 1 kg rosii
- 2 cepe
- 125 gr orez
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 2 -3 catei de usturoi
- sare
- 1 lingura cu zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se spala rosiile, se taie felii, se pun sa fiarba 20 minute cu apa cat sa le acopere.
- Separat se fierb morcovii, ceapa, usturoiul, radacina de patrunjel cu 1 litru de apa calda.
- Rosiile se trec prin sita, se strange sucul obtinut in castron adanc. Se scot legumele fierte, se taie rondele, se pun iar la fiert, se adauga sucul de rosii, orezul ales si spalat in mai multe ape, sarea necesara si o lingura cu zahar.
- Supa se mai fierbe 15 minute, se stinge focul, se raceste si se serveste calda sau rece, cu sau fara crutoane.