Supa de rosii cu usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de rosii cu usturoi este o supa de vara, racoritoare si foarte aromata, pe care trebuie sa o incercati.

Ingrediente

    • 1,5 kg de rosii
    • 1 morcov
    • o ceapa
    • o radacina de patrunjel
    • 1 lingura de unt sau ulei
    • 3 catei de usturoi
    • 200 gr orez
    • 2 litru supa de carne
    • 1 lingurita de zahar
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se caleste in untul topit ceapa tocata marunt si se lasa pana incepe sa isi schimbe culoarea. Se spala rosii bine coapte, se taie cuburi care se pun peste ceapa calita si se lasa sa fiarba impreuna la foc mic, acoperind oala cu capac.
  2. Cand s-au muiat, se adauga un morcov mic si o bucata deradacina de  patrunjel, orezul ales si spalat, zeama de carne, sarea, zaharul si usturoiul.
  3. Se lasa sa fiarba acoperit trei sferturi de ora, pana ce orezul se face ca o crema. Se trece totul prin sita si se lasa sa mai dea citeva clocote, amestecand ca sa nu se prinda de fund, apoi se lasa sa se racoreasca si se serveste.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri