- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa limpede de carne - Consomme este un preparat foarte raspandit in bucatariile internationale, fiind baza prepararii multor feluri de mancare delicioase.
Ingrediente
- 1 rasol de vita sau manzat
- 2-3 tacamuri de pasare
- 1 kg carne macra
- 2 cepe
- 1- 2 fire de praz
- 2-3 morcovi
- sare
sau:
- 1-2 rasoale de porc
- 1 rasol de vita
- 1 tacam de pasare
- sare
- piper boabe
- 2 cepe
- 1 telina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 3 ore
- Consomeul sau supa limpede se obtine prin fierberea indelungata a carnii, pusa in apa multa, fiarta cu vasul descoperit la foc mic. De regula, supa limpede serveste ca baza pentru pregatirea altor mancaruri. Poate fi pastrata la rece mai multe zile sau poate fi servita in aceeasi zi, cu crutoane.
- Curatati carnea de oasele mici si de reziduurile pe care le pastreaza dupa taiere, spalati in 2-3 ape, transati bucatile mari. Puneti carnea si rasoalele in vas mare acoperite cu apa rece, puneti vasul pe foc si fierbeti pe flacara mica. Lasati sa dea in clocot, spumuiti des.
- Lucrati la foc mic. in timpul fierberii puneti in supa legume, sare, piper boabe. Scoateti legumele dupa 45 de minute, continuati fierberea 2- 3 ore.
- Strecurati supa in alt vas cand s-a racit apoi folositi-o la prepararele dorite.