- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Minitartele cu caise sunt guatarea ideala.Potrivite pentru toata lumea mai mari sau mai mici, fac delicul si supliciul tuturor.Pentru a savura pe deplin aroma caiselor, este de preferat sa se consume a doua zi.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 50 gr zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 4 linguri apa rece
- sare
- coaja rasa de la o lamaie
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 ge caise
- 100 gr gem de caise
- 2 plicuri gelatina
Instructiuni de preparare
- Tai untul rece bucatele mai mici. Cerni faina intr-un vas, adaugi sarea, zaharul pudra, galbenusurile, coaja rasa de lamaie, untul si amesteci. Adaugi apa rece, apoi framanti pana obtii un aluat potrivit de tare, pe care in pui intr-o folie de plastic si il bagi in frigider pentru 1 ora.
- Intinzi aluatul in foaie mai grosa cu sucitorul, si din el decupezi cercuri putin mai mari decat formale de minitarte. Pui aluatul in formele unse cu ulei, imbracand si marginile.
- Bagi formele la cuptor pentru 10-15 minute, iar intre timp cureti caisele si le tai felii.
- Dupa ce le scoti din cuptor ungi formele cu gem. adaugi felii de caise si mai coci inca 15 minute. Lasi sa se raceasca, intre timp prepari gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand gelatina este topita o torni peste tartele racite si le bagi in frigider pentru 3-4 ore, apoi se pot scoate din forme si servi.