Tarta cu gem

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta delicioasa care va pune imaginatia la munca.De fiecare data cand preparati tarta folositi gemuri de fructe diferite, astfel veti gusta arome diferite.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 100 gr margarina
    • 100 gr zahar
    • 1 plic praf de copt
    • 200 ml apa
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gem de zmeura (sau ce aroma doriti dvs)
    • 100 gr migdale macinate
    • 50 gr margarina

Instructiuni de preparare

  1. Tai margarina cubulete pe care le pui intr-un castron si le amesteci cu apa calduta,zaharul, faina cernuta cu praful de copt si putina sare. Amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza, apoi framanti cu mana pana se formeaza un aluat omogen si elastic. Pui aluatul intr-o folie de plastic si il bagi la frigider pentru 30 de minute.
  2. Intinzi 3/4 din aluat intr-o foaie subtire, tapetezi cu ea o forma de tarta,unsa cu margarina si tapetata cu faina, avand grija sa acoperi si peretii laterali ai formei.
  3. Separat freci margarina pentru umplutura spuma, adaugi gemul si migdalele macinate si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni umplutura in forma de tarta peste foaie , iar deasupra intinzi o foaie din aluatul pastrat si tai fasii de ornat tarta.
  4. Introduci tarta in cuptorul incins in prealabil pentru 35 de minute si o lasi la foc mediu sa se rumeneasca.
  5. Cand o scoti din cuptor o lasi mai intai sa se racesca si abia apoi o portionezi.

Recomandari

Tarte