- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O reteta delicioasa care va pune imaginatia la munca.De fiecare data cand preparati tarta folositi gemuri de fructe diferite, astfel veti gusta arome diferite.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 100 gr margarina
- 100 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- 200 ml apa
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gem de zmeura (sau ce aroma doriti dvs)
- 100 gr migdale macinate
- 50 gr margarina
Instructiuni de preparare
- Tai margarina cubulete pe care le pui intr-un castron si le amesteci cu apa calduta,zaharul, faina cernuta cu praful de copt si putina sare. Amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza, apoi framanti cu mana pana se formeaza un aluat omogen si elastic. Pui aluatul intr-o folie de plastic si il bagi la frigider pentru 30 de minute.
- Intinzi 3/4 din aluat intr-o foaie subtire, tapetezi cu ea o forma de tarta,unsa cu margarina si tapetata cu faina, avand grija sa acoperi si peretii laterali ai formei.
- Separat freci margarina pentru umplutura spuma, adaugi gemul si migdalele macinate si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni umplutura in forma de tarta peste foaie , iar deasupra intinzi o foaie din aluatul pastrat si tai fasii de ornat tarta.
- Introduci tarta in cuptorul incins in prealabil pentru 35 de minute si o lasi la foc mediu sa se rumeneasca.
- Cand o scoti din cuptor o lasi mai intai sa se racesca si abia apoi o portionezi.