Tarta cu ananas-varianta 1

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un dulce rapid, aromat si usor de preparat. Este prajitura perfecta pentru o dupa-amiaza in familie, alaturi de cei dragi. In plus miroase a Craciun si este o reteta care poate deveni desertul de week-end al familiei.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 gr faina
    • 150 gr unt
    • 50 gr zahar pudra
    • 2 oua
    • 4 linguri lapte dulce

    PENTRU CREMA:

    • 500 gr branza proaspata de vaci
    • 150 gr zahar pudra
    • aplic zahar vanilat
    • 1 pachet budinca de vanilie
    • 3 oua
    • 1 cutie compot de ananas rondele


Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului se cerne faina cu zaharul pudra, se adauga untul taiat cubulete, ouale, laptele si se framanta un aluat omogen. Se pune aluatul intr-o folie de plastic si se baga in frigider pentru 20 de minute.
  2. Se intinde aluatul in foaie si se aseaza intr-o tava( cu marginile inalte) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit pentru 20 de minute.
  3. Pentru crema, se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga branza de vaci,zaharul vanilat,praful de budinca, jumatate sin ananasul din compot taiat bucatele, si se omogenizeaza totul. Se bat albusurile spuma cu putina sare si se incorporeaza crema.
  4. Se intinde crema pe blatul cald si se coace 20 de minute, la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se decoreaza ci rondele de ananas din compot.

Recomandari

Tarte