- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O tarta specifica italienilor poate innobila si masa dumneavoastra de Paste.Este delicioasa iar aspectul ei rumen este imbietor.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 150 gr margarina
- 1 cub drojdie
- 150 ml apa
- 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
- 1 lingurita zahar
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 6 oua fierte
- 4 oua crude
- 300 gr spanac proaspat
- 200 gr telemea
- 2 cepe
- 1 lingura ulei
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Amesteci intr-o ceasca drojdia cu zahar si continui sa freci pana se lichefiaza. Intr-un castron mare asezi faina, torni drojdia, adaugi apa calda si putin sare si amesteci. Adaugi treptat margarina topita si otetul sau zeama de lamaie. Framanti aluatul pana cand devine elastici si il acoperi cu un prosop.Il lasi sa creasca la caldura pana cand isi dubleaza volumul.
- Intre timp cureti ceapa, o toci marunt si o calesti in putin unt. Adaugi spanacul tocat marunt si lasi pe foc 15 minute pana se inmoaie spanacul..dai cratita deoparte si lasi sa se racoreasca putin apoi adaugi telemeaua maruntita, ouale crude. Potrivesti de sare si piper dupa gust.
- Trei sferturi din aluat il intinzi in foaie mare si imbraci cu ea o forma de tort, lasand aluatul sa curga peste margini. Pui compozitia de spanac si asezi ouale fierte intregi si curatate de coaja. Acoperi tarta cu o foaie subtire intinsa din aluatul ramas. Rasucesti aluatul in surplus cu care ai imbracat forma, lipindu-l de foaia de deasupra.
- O introduci la cuptor pentru o ora la foc potrivit.Tarta o poti servi calda dar este foarte buna si rece.