- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu bezea este o reteta clasica ea cu siguranata daca o incercati va deveni preferata dumneavoastra.Romdelele de ananas pot fi inlocuite si cu altfel de fructe, gustul tartei fiind intotdeauna deosebit.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 300 gr faina
- 150 gr unt
- 120 gr zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri stafide aurii
- 2 cutii de compot de ananas rondele
- 1 lingura zahar pudra vanilinat
PENTRU BEZEA:
- 2 albusuri
- 3 linguri de zahar pudra
- 1 lingura zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Pentru a prepara blatul se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumos.Se adauga galbenusurile pe rand, apoi oul intreg,faina si coaja rasa de lamaie. Se framanta un aluat potrivit de tare care se pune intr-o folie de plastic si se baga la frigider pentru 30 de minute.
- Aluatul se intinde intr-o foaie si se imbraca cu el o tava de tarta unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt. Deasupra se aseaza romdelele de ananas scurse de suc lasand mijlocul tartei gol. Se presara stafidele peste ananas si se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute la foc mediu.
- Intre timp preparam compozitia de bezea,batand spuma albusurile cu zaharul pudra adaugand apoi si zeama de lamaie. Cu 5 minute inainte de a fi gata tarta se toarta in mijlocul ei amestecul de bezea. Se lasa 5 minute in cuptor apoi se scoate si se lasa sa se raceasca in forma.
- Tarta se serveste pudrata cu zahar pudra vanilinat.