- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Minitartele cu fructe uscate sunt delicioase dar daca le tineti la frigider o noapte, a doua zi vor fi si bune si cu efect racoritor!
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 gr zahar
- 6 linguri lapte
- 250 gr faina
- 125 gr unt, la temperatura camerei
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 200 gr ciocolata neagra
- 5 linguri zahar
- 1 lingura amidon alimentar
PENTRU SERVIT:
- alune
- seminte de in
- nuci
- seminte de floarea-soarelui
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de fierbere 10 minute
Timp de coacere 15 minute
- Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea si zaharul, apoi se adauga untul moale, taiat cubulete. Se toarna laptele si se amesteca bine compozitia.
- Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul, se decupeaza si se transfera foile mici in formele de tarta unse cu putin unt. Se inteapa aluatul cu furculita, apoi se coace 15 minute, la foc moderat.
- Pentru crema, se rupe ciocolata bucati si se toarna peste ea frisca fiarta, amestecand bine. Se toarna crema de ciocolata in blaturile copate si se tin deoparte.
- Pentru crema alba, se amesteca oul cu zaharul, apoi se toarna laptele si se adauga amidonul. Se pune compozitia pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se toarna crema alba peste crema de ciocolata si se lasa sa se raceasca, apoi se servesc cu fructe uscate deasupra.