Tarta sfaramicioasa cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta sfaramicioasa cu mere trebuie sa o incercati pentru ca este foarte buna si aromata, mai ales daca o serviti a doua zi.

Ingrediente

    • aluat de foitaj
    • 6 mere, curatate si taiate felii subtiri
    • 1 lingura suc de lamaie
    • 150 gr zahar alb
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 2 linguri faina alba
    • 1/8 lingurita nucsoara macinata
    • 50 gr stafide aurii
    • 75 gr nuci tocate
    • 100 gr faina alba
    • 100 gr zahar brun
    • 3 linguri unt

Instructiuni de preparare

  1. Intindeti foitajul putin cu sucitorul, apoi tapetati cu el o tava de tarat unsa cu putin unt. Intepati din loc in loc cu furculita, apoi introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 8-10 minute, pana incepe sa se rumneasca, apoi scoateti tava din cuptor si lasati blatul sa se raceasca.
  2. Puneti feliile de mar intr-un castron mare si presarati-le cu  sucul de lamaie. In alt castron amestecati zaharul alb, 2 lignuri de faina, scortisoara si nucsoara, apoi presarati ametscul peste feliile de mar. Ametsecati prin agitarea castronului, pana cand feliile de mar sunt acoperite uniform de condimente. se aduaga stafidele si nucile, apoi amestecul se toarna in blatul racit.
  3. Separat se amesteca 100 gr faina cu zaharul brun si untul, amestecand cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios, care se presarat peste umplutura de mere. Acoperiti tarta cu folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul incins 25 de minute.
  4. Indepartati folia si mai lasati sa se coaca inca 30 de minute, paan se rumeneste frumos deasupra.
    Cand tarta este gata, scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati tarta pe un gratar pana se raceste bine de tot.

Recomandari

Tarte