- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta tarta de capsuni nu este doar delicioasa, dar se prepara usor si este un deliciu in zilele calde de vara.
Ingrediente
- aluat de foitaj
- 1 kg capsuni proaspete
- 200 gr zahar tos alb
- 3 linguri amidon de porumb
- 150 ml apa
- 100 gr frisca batuta spuma tare
Instructiuni de preparare
- Foitajul intindeti-l cu sucitorul putin, apoi tapetati cu el o tava de tarta unsa cu putin unt, intepati-o din loc in loc cu furculita, apoi coaceti-o 10-15 minute, in cuptorul incins, la foc moderat. Cand blatul etse copt, se scoate tava din cuptor si se lasa deoparte pana se raceste bine de tot.
- Spalati capsunele, lasati-le sa se scurga cateva minute, apoi aranjati jumatate din ele pe blatul racit, in tava. Restul capsunelor pasati-le impreuna cu zaharul si puneti amestecul intr-o cratita pe foc, lasandu cratita pe foc pana incepe sa fiarba, dar amestecand continuu.
- Intr-un castron mic, amestecati amidonul cu apa, pana cand se incorporeaza bine amidonul, apoi adaugati treptat amestecul de amidon in amestecul de capsuni de pe foc. Reduceti focul si lasati sa fiarba pana amestecul se ingroasa, cam 10 minute, amestecand constant.
- Turnati amestecul in tava, peste fructe, apoi introduceti tava in frigider, de preferat peste noapte. A doua zi decorati tarta cu varfuri de frisca , apoi o puteti portiona si servi.