- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu rubarba si capsuni este o tarat de vara, pe acre o puteti servi atat la desert cat si la micul dejun.
Ingrediente
- aluat foitaj
- 200 gr zahar alb +2 linguri
- 100 gr faina alba
- 750 gr rubarba proaspata, tocata
- 750 gr capsune proaspete
- 2 linguri unt
- 1 galbenus de ou
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amestecati faina cu 200 gr de zahar, apoi adaugati capsunile si rubarba tocata, apoi acoperiti cu un capac si lasati-le sa stea jumatate de ora.
- Se intinde foitajul in tava de copt, se inteapa din loc in loc, apoi se unge cu putin unt si se toarna umplutura de capsuni si rubarba. Din foitaj modelati fasii de grilaj si intindeti-le peste tarta, lipindu-le la capete cu galbenus de ou batut usor
- Coaceti tarta 40 de minute in cuptorul incins, la foc moderat, pana cand aluatul se rumeneste, apoi scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca bine inainte de a o portiona si servi.