Minitartele cu gem este reteta de succes pentru un desert rapid, delicios, aromat si pe care il puteti prepara cu orice tip de gem.
Ingrediente
100 gr zahar
1 ou
200 gr gem de capsune
100 gr unt
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
sare
Instructiuni de preparare
Lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei si freaca-l cu zaharul pana ce se topeste si devine o pasta fina. Adauga oul si faina in ploaie, praful de cotp, putina sare si framanta un aluat moale.
Intinde o foaie groasa de un deget si taie discuri cu gura unui pahar. Din resturile de aluat, intinde o foaie si tai-o in fasii subtiri.
Unge cu ulei forme mici de tarta si asaza aluatul astfel incat sa aiba marginile ridicate. Pune peste fiecare forma o lingurita cu gem, uniformizeaza, iar din fasiile de aluat, formeaza un grilaj.
Da tava in cuptorul incins 20 de minute, scoate-o si coace restul de tarte.