Minitarte cu gem

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Minitartele cu gem este reteta de succes pentru un desert rapid, delicios, aromat si pe care il puteti prepara cu orice tip de gem.

Ingrediente

    • 100 gr zahar
    • 1 ou
    • 200 gr gem de capsune
    • 100 gr unt
    • 150 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei si freaca-l cu zaharul pana ce se topeste si devine o pasta fina. Adauga oul si faina in ploaie, praful de cotp, putina sare si framanta un aluat moale.
  2. Intinde o foaie groasa de un deget si taie discuri cu gura unui pahar. Din resturile de aluat, intinde o foaie si tai-o in fasii subtiri.
  3. Unge cu ulei forme mici de tarta si asaza aluatul astfel incat sa aiba marginile ridicate. Pune peste fiecare forma o lingurita cu gem, uniformizeaza, iar din fasiile de aluat, formeaza un grilaj.
  4. Da tava in cuptorul incins 20 de minute, scoate-o si coace restul de tarte.

Recomandari

Tarte