- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pissaladiere este tarta cu peste foarte aromata si satioasa,pe care o puteti prepara in zilele cu dezlegare la peste.
Ingrediente
- aluat de pizza
- 450 gr ceapa tiata juliene
- 1 conserva de hamsii in ulei de malsine
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura zahar
- masline negre fara samburi
USTENSILE:
- tava de copt joasa
- tava plata
Instructiuni de preparare
- Incalziti uleiul de line intr-o tigaie groaa si adaugati ceaptaiata julin.Caliti cep pana seinmoaie si devine sticloasa apoi aezoati-o cu sae si piper incoporati zaharul si lsati totul sa se raceasca
- Ingingeti cuptorul si lasati tava plata sa se incalzeasca in cuptor. Rasturnti aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati-l 2-3 minute. Intindeti aluatul in tava de copt, astfel incat fundul tavii sa fie acoperit complet. Presarati ceapa calita uniform pe intreaga suprafata a aluatuluisi aranjati fileuril de hamsie in asa fel incat sa se formeze un grilaj, iar apoi decorati cu masline.
- Lasati tarta la dospit 15 minue, apoi puneti-o pe tava incinsa din cuptor si coaceti 20 de minute sau paa cand se rumeneste si se coace complet.