Pissaladiere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pissaladiere este tarta cu peste foarte aromata si satioasa,pe care o puteti prepara in zilele cu dezlegare la peste.

Ingrediente

    • aluat de pizza
    • 450 gr ceapa tiata juliene
    • 1 conserva de hamsii in ulei de malsine
    • 4 linguri ulei de masline
    • 1 lingura zahar
    • masline negre fara samburi

    USTENSILE:

    • tava de copt joasa
    • tava plata

Instructiuni de preparare

  1. Incalziti uleiul de line intr-o tigaie  groaa si adaugati ceaptaiata julin.Caliti cep pana seinmoaie si devine sticloasa apoi aezoati-o cu sae si piper incoporati zaharul si lsati totul sa se raceasca
  2. Ingingeti cuptorul si lasati tava plata sa se incalzeasca in cuptor. Rasturnti aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati-l 2-3 minute. Intindeti aluatul in tava de copt, astfel incat fundul tavii sa fie acoperit complet. Presarati ceapa calita uniform pe intreaga suprafata a aluatuluisi aranjati fileuril de hamsie in asa fel incat sa se formeze un grilaj, iar apoi decorati cu masline.
  3. Lasati tarta la dospit 15 minue, apoi puneti-o pe tava incinsa din cuptor si coaceti 20 de minute sau paa cand se rumeneste si se coace complet.

Recomandari

Tarte