- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Minitartele sunt un desert delicios si lejer, aduc cu ele o aroma subtila de cafea si amintirea unei zile de vara…..
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 125 gr unt
- 250 gr faina
- 1 ou
- 100 gr zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 3 oua
- 100 gr migdale
- 200 gr unt
- esenta de cafea
- 150 gr zahar
PENTRU DECOR:
- 3 linguri ulei
- 50 gr zahar pentru caramelizat
- 100 gr ciocolata neagra
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga oul frecand in continuare pana se omogenizeaza, dupa care se adauga treptat faina, si se framanta un aluat omogen. Se intinde aluatul in foaie subtire si se tapeteaza forme mici de tarta cu el. Minitartele se coc circa 15 minute in cuptorul preincalzit, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
- Pentru umplutura, se bat galbenusurile cu zaharul in bain-marie, pana devin o crema spumoasa si albicioasa. Se adauga untul moale, esenta de cafea si se bat bine in continuare,pana se ingroasa.Se lasa compozitia la racit.
- Pentru decor, se topeste ciocolata neagra in bain-marie impreuna cu cele 3 linguri de ulei. Se pune crema in pos si se umplu tartele cand sunt racite complet. Se aseaza peste crema cate o migdala si se acopera cu ciocolata topita. Se decoreaza minitartele cu forme facute din zahar caramelizat.