- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu praz si ciuperci este reteta ideala pentru un pranza pe fuga, deoarece ea oate fi preparata cu o zi inainte.Gustul ei se accentueaza daca este servita rece.
Ingrediente
- 4-5 ciuperci
- 1 fir praz
- 2 oua
- 2 liguri smantana
- 100 gr cascaval
- ulei
- patrunjel verde
PENTRU ALUAT:
- 350 gr faina
- 3 linguri smantana
- 50 gr margarina
- 1 plic praf de copt
- 1 ou
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron, se framanta faina cernuta cu praful de copt, oul, smantana, margarina topita si racita si putina sare. Se framanta continuu pana cand se obtine un aluat neted, care se infasoara in folie de plastic si se da la rece pentru 30 de minute.
- Separat, se bat ouale cu smantana si putina sare. Se intinde din aluatul rece o foaie potrivit de groasa, cu care se imbraca o forma de tarta,unsa cu putin ulei.
- Se unge blatul cu o lingura din amestecul de ou cu smantana iar peste se pun rondele de praz si felii de ciuperci. Deasupra se rade cascavalul si se toarna restul de ou cu smantana. Se presara deasupra o ploaie de patrunjel cerde tocat fin, si se baga in cuptorul incins pentru 40 de minute, la foc moderat.
- Cand se scoate tarta din cuptor se las sa se racoreasca30 de mnute si abia apoi se poate servi.