- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca iti doresti o gustare usuoara, fara prea multe calorii, poti incerca aceasta reteta de tarta-aperitiv cu legume delicioasa si sanatoasa.Aluatul poate fi facut si din foietaj, astfel tarta capatand un aspect mai atractiv.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 150 ml apa
- 125 gr unt
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 fir praz(partea alba)
- 1 morcov mare
- 200 gr broccoli
- 1 ardei gras rosu
- 50 gr masline negre fara samburi
- 150 gr cascaval
- 2 linguri smantana
- nucsoara
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului de amesteca intr-un castron faina cu praful de copt si putina sare. Se adauga untul, oul si apa calduta. Se framanta pana aluatul devine omogen si elastic. Se pune aluatul intr-o folie de plastic si se baga in frigider pentru 30 de minute.
- Intre timp se prepara umplutura.Se taie prazul rondele subtiri, morcovul felii, ardeiul cubulete, iar buchetelele de broccoli se oparesc in apa fierbinte pentru 3 minute, apoi se strecoara si se sfarma. Se calesc legumele in untul incins si, dupa racire, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara,dupa gust. Se adauga maslinele feliate si se amesteca totul cu smantana.
- Se intinde 3/4 din aluat in foaie cu care se tapeteaza interiorul si marginile unei forme de tarte unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara peste aluatul din forma cascavalul ras si se toarna amestecul de legume cu smantana. Se acopera cu alta foaie subtire, facuta din aluatul ramas, se inteapa in cateva locuri cu furculita si se introduce in cuptorul incins pentru circa 30-40 de minute.
- Cand tarta este rumena, se scoate din cuptor, si se lasa in forma pana se raceste complet.Abia cand tarta este rece ea poate fi feliata si servita.