- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta rustica e ideală dacă ţii regim. Întrucât conţine legume preparate la cuptor perfectă pentru diete, ca fel principal la masa de prânz.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr iaurt natur
- 1 ou
- 100 gr margarina
- 250 gr faina
- nucsoara
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr sunca afumata
- 2 cepe mari rosii
- 3 oua
- 250 branza proaspata de vaci
- 1 lingurita unt
- 1 rosie
- 1-2 fire ceapa verde
- 1/2 ardei gras verde
- busuioc
- sre
- piper
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se framanta cu degetele faina cu margarina. Se adauga oul, batut ca pentru omleta, si iaurtul. Se ramanta bine, adaugand putina nucsoara si sare. Cand aluatul capata un aspect neted, se pune intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru o ora.
- Intre timp, se prepara umplutura.Se topeste untul intr-o tigaie si se caleste ceapa rosie taiata julien. Cand ceapa devine sticloasa se adauga sunca afumata taiata cubulete. Se lasa sa se caleasca la foc mic, iar cand incepe sa se rumeneasca se lasa sa se raceasca.
- Separat,se bat ouale cu putina sare si piper,se incorporeaza branza dulce frecata bine,ardeiul gras feliat si amestecul de cepa cu sunca. Se adauga,dupa gust,putin busuioc.
- Se intraca o forma de tarta cu aluatul intins in foaie,se inteapa cu furculita din loc in loc,si sebaga in cuptorul incins pentru 6-7 minute,
- Se toarna umplutura peste aluat, se orneaza deasupra cu felii de rosie si rondele de ceapa verde. Se baga in cuptorul incins pentru 25-30 de minute.
- Tarta cand se scoate din cuptor se lasa 15-20 minute sa se racoreasca, abia atunci se poate felia si servi.