Quiche lorraine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Quiche lorraine este o tarta delicioasa, satioasa si foarte usor de preparat, pe care o puteti servi ata rece cat si calda.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 225 gr faina
    • 1 ou
    • 150 gr unt cat mai rece
    • 1 galbenus

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 75 gr bacon/kaizer
    • 3 oua
    • 75 gr branza Ceddar
    • 300 ml frisca grasa
    • sare
    • nucsoara
    • piper macinat

    USTENSILE:

    • forma de tarta
    • tava

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat cerneti faina intr-un castron, apoi cu varful degetelor amestecati in faina untul pana obtineti un aluat nisipos. Adaugati oul batit si amestecati cu un cutit bont pana cand firimiturile incep sa se lipeasca intre ele. Adunati aluatul intr-o bila, inveliti-l in folie alimentara si bagati-l la frigider pentru jumatate de ora.
  2. Ungeti forma de tarta cu unt si tapetati usor cu faina. Presarati putina faina pe planseta si pe sucitor. Incepand din mijloc, intindeti aluatul lateral, intr-o singura directie. Rotiti aluatul din cand in cand la 90 de grade, presarand faina periodic pe planseta.
  3. Intindeti aluatul pana  cand este mai mare decat forma si gros de 4 mm.Luati aluatul pe sucitor si aduceti-l deasupra formei si asezati-l cu grija in forma, astfel incat aluatul sa atarne pe margini. Taiati marginile cu grija, astfel incat sa depaseasca marginea formei cu 1 cm si intepati-l cu furculita din loc in loc.
  4. Coaceti tarta 15 minute in cuptorul incins, la foc moderat, ungeti-l apoi cu galbenus batut cu apa si mai lasati inca 5 minute in cuptor.
  5. Prajiti baconul taiat  feliute mici, apoi scoateti pe un servet absorbant ca sa se scurga surplusul de ulei.
  6. Puneti bucatelele de bacon prajite in forma, impreuna cu branza Ceddar.
  7. Amestecati ouale cu frisca, sare si putin piper macinat. Turnati cu grija o parte de amestec in forma. Asezati forma pe o tava incalzita la cuptor si abia apoi turnati si restul de amestecului, presarand putina nucsoara.
  8. Coaceti tarta 30-35 de minute, pana cand se leaga umplutura, apoi scoateti tarta din cuptor, lasati cateva minute sa se racoreasca si abia apoi o puteti felia si servi.

Recomandari

Tarte