- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu visine este foarte gustoasa si aromata, fiind la mere cautare vara, cand se serveste cu o cupa de inghetata.
Ingrediente
- aluat foitaj
- 550 gr visine fara samburi
- 200 gr zahar tos alb
- 70 gr faina alba
- putina sare
- 2 linguri unt
- 1/4 lingurita esenta de migdale
- 1 galbenus de ou
Instructiuni de preparare
- Separati visinele de sucul scurs de acestea, patsrand sucul. Intr-o cratita amestecati zaharul, faina si sarea, apoi adaugati 200 ml suc de visine si puneti cratita pe focul mic, amestecand des. Din momentul in care incepe sa clocoteasca lasati fix 5 minute, timp suficient ca sa se ingroase.
- Cand amestecul este ingrosat, adaugati untul, esenta de migdale si visinele. Amestecati bine in compozitie, acoperiti cratita cu capac si bagati-o la frigider.
- Desfaceti foitajul si intindeti-l putin cu sucitorul,astfel incat sa acoperiti marginile si fundul tavii de copt. Intindeti foitajul ramas si cu rola decupatii fasii inguste ca sa faceti grilajul.
- Turnati amestecul de visine in tava, peste foitaj, apoi faceti grilajul pe care la final ungeti-l cu oul batut. Introduceti tarta in cuptorul incins pentru 30-35 de minute, apoi lasati 15 minute in tava dupa care transferati-o pe un gratar ca sa se raceasca.