Tarta cu visine- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu visine este foarte gustoasa si aromata, fiind la mere cautare vara, cand se serveste cu o cupa de inghetata.

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 550 gr visine fara samburi
    • 200 gr zahar tos alb
    • 70 gr faina alba
    • putina sare
    • 2 linguri unt
    • 1/4 lingurita esenta de migdale
    • 1 galbenus de ou

Instructiuni de preparare

  1. Separati visinele de sucul scurs de acestea, patsrand sucul. Intr-o cratita amestecati zaharul, faina si sarea, apoi adaugati 200 ml suc de visine si puneti cratita pe focul mic, amestecand des. Din momentul in care incepe sa clocoteasca lasati fix 5 minute, timp suficient ca sa se ingroase.
  2. Cand amestecul este ingrosat, adaugati untul, esenta de migdale si visinele. Amestecati bine in compozitie, acoperiti cratita cu capac si bagati-o la frigider.
  3. Desfaceti foitajul si intindeti-l putin cu sucitorul,astfel incat sa acoperiti marginile si fundul tavii de copt. Intindeti foitajul ramas si cu rola decupatii fasii inguste ca sa faceti  grilajul.
  4. Turnati amestecul de visine in tava, peste foitaj, apoi faceti grilajul pe care la final ungeti-l cu oul batut. Introduceti tarta in cuptorul incins pentru 30-35 de minute, apoi lasati 15 minute in tava dupa care transferati-o pe un gratar ca sa se raceasca.

Recomandari

Tarte