- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu visine si afine trebuie sa o incercati pentru ca este foarte buna si aromata, numai buna la desert!
Ingrediente
- aluat foitaj
- 100 gr zahar tos alb
- 2 linguri amidon de porumb
- 1/4 lingurita scortisoara macinata
- 600 gr dulceata de visine
- 300 gr afine proaspete
PENTRU GLAZURA:
- 1 albus de ou
- 1 lingurita apa
- 2 lingurite zahar tos alb
Instructiuni de preparare
- Desfaceti foitajul si asezati-l in tava de copt, tapetatand atat fundul cat si marginile laterale.
- Intr-un castron, amestecati zaharul cu amidonul si scortisoara, apoi adaugati dulceata de visine si afinele. Turnati compozitia in tava, peste aluat si acoperiti cu alta foaie de aluat, sigiland bine marginile prin apasare, facand mici taieturi ca sa se poata evapora aburul in timpul coacerii.
- Intr-un castron mic amestecati albusul de ou cu apa, apoi ungeti cu el crusta tartei presarand zaharul.
- Coaceti tarta 45-55 de minute la foc moderat pana cand crusta se rumeneste. Daca crsta incepe sa se arda acoperiti in timul coacerii cu o folie de aluminiu.
- Cand este gata scoateti tarta din cuptor si lasati 15 minute sa se racoreasca dupa acre transferati pe un gratar ca sa se raceasca, cel putin 2 ore.