- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu zmeura si frisca este delicioasa si apetisanta, numai buna in zilele calde de vara!
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 oua
- 250 ml frisca lichida
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 gr zahar tos alb
- putina sare
- 70 gr faina alba
- 500 gr zmeura proaspata
PENTRU CRUSTA:
- 100 gr zahar brun
- 100 gr faina alba
- 100 gr nuci tocate
- 50 gr unt, la temperatura camerei
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare, se bat ouale cu un tel pana cand amestecul devine pufos, isi mareste volumul si se deschide la culoare. Adaugati frisca lichida si esenta de vanilie si omogenizati bine crema.
- Separat amestecati faina, zaharul si sarea si adaugati trepatat in crema de oua, amestecand bine. LA final adaugati zmeura, amestecand usor.
- Desfaceti foitajul si asezati-l in tava de copt, acoperind atat fundul cat si marginile laterale.Turnati crema in tarta si coaceti 30-35 de minute, pana cand crema se intareste. Scoateti tarta din cuptor, presarati toppingul si mai coaceti 15 minute, cat sa se rumeneasca. Cand este gata, scoateti tarta din cuptor si lasati 15 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca bine de tot inainte de a o portiona si servi.
- Pnetru crusta/topping, amestecati zaharul cu faina si nucile tocate, apoi turnati unutl si framatati cu degetele pana obtineti un aluat nisipos.