- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta aromata cu piersicute este o tarta aromata, delicioasa si plina de arome fine de sezon. Merita sa o incercati si dvs!
Ingrediente
- 1 kg piersici
- 300 gr faina
- 50 gr unt
- 1 ou
- 50 gr zahar pudra
- 100 gr afine si merisoare
- 10 gr drojdie uscata
- 120 ml lapte
- 2 linguri zahar
- sare
Instructiuni de preparare
- Amesteca faina cu drojdia, untul topit si racorit, laptele caldut, oul, zaharul si putina sare. Framanta un aluat potrivit de tare, pe care apoi acopera-l cu un servet curat si lasa-l sa creasca 45 de minute, la cald.
- Opareste piersicile pentru 30 de secunde, trece-le prin apa rece, apoi scoate-le pielita. Desfa-le in jumatate si feliaza-le subtire.
- Intinde din aluat o foaie potrivit de groasa si acopera cu ea forma de copt. Asaza feliile de piersica si indoaie marginile aluatului spre interior. Lasa sa creasca 15 minute, apoi baga tava in cuptorul incins pana cand tarta devine aurie.
- Scoate tarta din cuptor, asaza deasupra afinele si merisoarele, pudreaza cu zahar, apoi o poti servi.