- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu zmeura este desertul perfect in zilele cand doriti ceva dulce si foarte usor de preparat. Daca doriti puteti inlocui zmeura cu afine, mure sau chiar capsune.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr faina
- 3 linguri zahar
- 50 gr iaurt bine scurs/grecesc
- 1 varf de cutit de praf de copt
- 1 ou
PENTRU UMPLUTURA:
- 450 gr iaurt scurs/grecesc
- 300 gr zmeura proaspata
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se pune faina intr-un vas, se adauga oul, praful de copt si iaurtul. Se amesteca si se formeaza o bila de aluat omogena.
- Se intinde aluatul pe masa usor presarata cu faina si apoi se transfera in forma de copt si se coace 15 minute si se lasa apoi sa se raceasca.
- Iaurtul se bate bine si se toarna peste aluatul copt peste care, in prealabil, s-a presarat zaharul. Se pun deasupra fructele spalate rapid si bine scurse si se da la rece pentru cel putin 3 ore.