- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta bogata este o tarta desert foarte aromata si usor de preparat, pe care o puteti prepara chiar si cu o zi inainte de a o servi.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr faina
- coaja rasa a unei portocale
- 100 gr unt
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 1 lingura zahar
- sare
PENTRU CREMA:
- 500 ml lapte
- 4 caise
- 4 galbenusuri
- 1 plic zahar vanilinat
- 60 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se amestca faina si untul foarte rece taiat bucatele. Dupa ce se framanta amestecul cu degetele si se obtine un amestec nisipos, se adauga oul, un praf de sare, zaharul, coaja de portocala si doua linguri cu lapte. Se amesteca si se aduna aluatul intr-o bila care se da la rece pentru 30 de minute.
- Pentru crema, intr-o craticioara se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc si apoi se toarna laptele rece. Se pune cratita pe foc si se fierbe la foc mic amestecand mereu. Cand crema curge de pe lingura, se retrage de pe foc, se adauga zaharul vanilinat si se lasa la racit.
- Aluatul se intinde pe masa presarata cu un pic de faina, se taie bucati de marimea formelor de tarte si se tapeteaza formele. Se umplu cu boabe de fasole si se coc pentru 15 minute. Se lasa sa se raceasca apoi.
- Tartele se umplu cu crema racita si se decoreaza cu felii de caise. Se dau la rece pana in momentul servirii.