- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu crema de banane si jeleu de portocale este o tarta desert foarte gustoasa, aromata si usor de preparat, numai buna la desert in zilele calde de vara.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se separa albusurile si se bat cu putina sare pana se intaresc. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana capata o consistenta groasa. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, se omogenizeaza, apoi se pune faina cernuta amestecata cu cacaua. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, pana la omogenizare, apoi se toarna compozitia intr-o formade tarta cu bordura si se baga la cuptor sa se coaca pana trece proba scobitorii.
- Pentru crema, se hidrateaza gelatina in zeama de portocala. Se incalzeste usor pana se dizolva, fara a da in clocot, apoi se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu iaurtul, zaharul si bananele mixate. Se bate frisca si se amesteca in compozitie. Se rastoarna tarta cu partea dreapta in jos, se pune crema cu un pos, apoi se dala rece. Se lasa sa se intareasca putin, apoi se orneaza cu stelute de jeleu de portocala si ciocolata rasa.
- Pentru jeleul de portocale, se pun zeama de portocala, zaharul si gelatina intr-un vas, se lasa 10 minute, apoi se aduc la temperatura de fierbere, fara a da in clocot. Se lasa sa se racoreasca si se pun in forme de stelute. Se dau la frigider pana se intaresc, apoi se scot cu grija.