- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu ciocolata si mere este o tarta foarte usor de preparat si pe placul tuturor, mai ales al impatimitilor de ciocolata.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr unt
- 320 gr faina
- 1 ou
- 200 gr zahar
- 150 ml lapte
- 1 plic praf de copt
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr ciocolata menaj
- 4 mere
- 2 linguri zahar
- coaja de la o portocala
- 50 gr unt
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se mixeaza bine toate ingredientele. Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se pune crema rezultata.
- Se curata merele, se taie felii si se pun peste aluat si se coc 25 de minute, la foc moderat
- Intre timp, se pregateste umplutura. Se amesteca untul, cu zaharul, cu coaja de portocala si cu ciocolata si se pun la fiert la baie de abur.
- Se scoate tarta din cuptor, se rastoarna pe un platou si se pune crema. Se intinde cu un cutit trecut prin apa rece si se orneaza cu coaja de portocala. Se lasa tarta la rece pana a doua zi, cand o puteti portiona si servi.