Tarta cremoasa cu afine- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cremoasa cu afine trebuie incercata, mai ales daca se poate sa o tineti si la frigider pana a doua zi. Servita rece, tarta este delicioasa!

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 500 gr afine proaspete

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 3 oua
    • 80 ml frisca lichida
    • 200 gr zahar tos alb
    • 140 gr faina alba
    • putina sare

    PENTRU TOPPING:

    • 100 gr zahar alb
    • 100 gr faina alba
    • 40 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Intindeti foitajul putin cu sucitorul, apoi asezati-l  in tava de tarta repartizand peste el afinele proaspete.
  2. Separat, amestecati zaharul cu faina si putina sare, apoi adaugati ouale, frisca lichida, amestecand energic ca sa se omogenizeze. Se toarna crema peste afinele din tava si se baga la frigider 10 minute.
  3. Intre timp, amestecati 100 gr zahar cu 100 gr faina si  untul taiat cubulete, framantand bine ca sa obtineti un aluat sfaramicios.
  4. Scoateti tarta de la frigider si repartizati peste crema frimiturile de aluat. Introduceti tarta in cuptorul incins pentru 50-55 de minute, pana se rumeneste usor, apoi scoateti-o pe un gratar si lasati sa se raceasca.

Recomandari

Tarte