Clafoutis de piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clafoutis de piersici este o tarta aromata care se poate prepara cu orice fel de fructe proaspte.Clafoutis de piersici este un desert rapid, gustos, cu o textura fina si pufoasa.

Ingrediente

    • 20 ml coniac
    • 90 gr faina
    • 200 ml lapte proaspat
    • 500 gr piersici
    • 3 oua
    • 1 plic zahar vanilat
    • 100 gr zahar
    • sare

    PENTRU UNS TAVA:

    • 10  gr unt
    • 30 gr zahar

    PENTRU GLAZURA:

    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Piersicile se spala, se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi, apoi se taie feliute subtiri.
  2. Intr-un castron cu ajutorul unui mixer se amesteca  ouale cu zaharul pana cand se obtine o crema albicioasa  care si-a dublat volumul. Se adauga zaharul vanilat si faina, amestecand cu o lingura de lemn. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se adauga laptele  in fir subtire si treptat, amestecand continuu, iar dupa ce s-a adaugat tot laptele se adauga coniacul si putina sare, amestecand usor.
  3. Se unge cu unt o forma de tarta, apoi se presara zahar tos, apoi se asaza frumos in forma de cerc feliutele de piersici, apoi peste ele se toarna compozitia preparata.
  4. Se baga tava in cuptorul incins si se coace la foc moderat, timp de 50 de minute, pana se rumeneste frumos. Cand tarta este gata se adauga putin zahar pudra si se lasa sa se raceasca, dupa care se poate felia si servi.

Recomandari

Tarte