- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu pere este un desert aromat, minunat, pe care cu siguranta il veti indragi. Datorita aromei delicate a perelor, tarta este un adevarat deliciu!
Ingrediente
- 1 pachet aluat foitaj
- 4 pere mari
- 3 plicuri zahar vanilat
- 300 gr inghetata de vanilie
- 150 gr zahar
- 100 gr unt
Instructiuni de preparare
- Curata perele de coaja, apoi feliaza-le pe lung astfel incat sa se vada semintele.
- Se pune untul la topit intr-o tigaie, se toarna zaharul tos, apoi se glaseaza feliile de para 4 minute, pana devin aurii.
- Din aluatul de foitaj se decupeaza dreptunghiuri de marime potrivita. Impatureste capetele, apoi pune cate 4 felii de pere glasate in interior. Se baga tava la cuptor pentru 20 de minute, apoi se servesc alaturi de cupe de inghetata rece.