- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu prune este o tarta delicioasa de sezon pe care trebuie sa o incercati si dvs. Aroma prunelor in combinatie cu branza ofera o senzatie unica.
Ingrediente
- 300 gr aluat foitaj
- 200 rg branza proaspata de vaci
- 200 gr zahar
- 50 ml smantana
- 3 oua
- 100 gr branza telemea
- 1 plic zahar vanilat
- prune
- scortisoara
- zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se spala prunele bine, apoi se taie si se curata de samburi. Amesteca branzeturile si smantana intr-un castron mai mare, apoi freaca galbenusurile cu zaharul si toarna-le deasupra.
- Separat, bate spuma albusurile si adauga-le si pe ele in compozitie.
- Intinde foaia de aluat intr-o forma termorezistenta unsa cu unt. Toarna crema de branza si da-o la cuptor 30 de minute. Scoate, asaza prunele cat mai frumos si mai da la cuptor pentru inca 15 minute.
- Cand este gata, scoate tava din cuptor, las-o sa se raceasca, apoi presara zahar pudra si scortisoara si o poti servi.