- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta crocanta cu branza este un desert fin si extrem de gustos, traditionala tarta cu branza dulce poate fi combinata cu o varietate de fructe in functie de sezon si gust. Faptul ca nu trebuie tinuta la cuptor este un mare avantaj pentru gospodine.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 150 gr zahar
- 100 rg nuca
- 50 gr cereale
- 100 gr unt
PENTRU CREMA:
- 400 gr branza proaspata de vaci
- 3 galbenusuri
- 200 ml frisca lichida
- 100 gr zahar
- 1 plic gelatina
- esenta de vanilie
PENTRU GLAZURA:
- 100 gr zahar
- 50 gr unt
- 50 gr nuci
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se topeste zaharul intr-o cratita, apoi se adauga nucile maruntite. Se lasa pe foc cateva minute, apoi se rastoarna compozitia pe o farfurie unsa cu ulei.
- Se lasa sa se raceasca, apoi se sfarama caramelul si se amesteca cu untul frecat spuma si cerealele. Se intinde compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile, se preseaza bine si se baga in frigider.
- Se freaca branza proaspata de vaci cu galbenusurile pana se obtine o crema fina.Se adauga frisca batuta. estenta de vanilie, si gelatina inmuiata si topita in 50 ml apa. Se amesteca bine compozitia, apoi se pune in forma de tort, peste blat.
- Se caramelizeaza 100 gr zahar, se adauga 50 gr unt, se amesteca bine si se intinde peste prajitura. Se decoreaza cu nuci zdrobite si se baga in frigider pentru cel putin 5 ore.