Tarta crocanta cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta crocanta cu branza este un desert fin si extrem de gustos, traditionala tarta cu branza dulce poate fi combinata cu o varietate de fructe in functie de sezon si gust. Faptul ca nu trebuie tinuta la cuptor este un mare avantaj pentru gospodine.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 150 gr zahar
    • 100 rg nuca
    • 50 gr cereale
    • 100 gr unt

    PENTRU CREMA:

    • 400 gr branza proaspata de vaci
    • 3 galbenusuri
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr zahar
    • 1 plic gelatina
    • esenta de vanilie

    PENTRU GLAZURA:

    • 100 gr zahar
    • 50 gr unt
    • 50 gr nuci


Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se topeste zaharul intr-o cratita, apoi se adauga nucile maruntite. Se lasa pe foc cateva minute, apoi se rastoarna compozitia pe o farfurie unsa cu ulei.
  2. Se lasa sa se raceasca, apoi se sfarama caramelul si se amesteca cu untul frecat spuma si cerealele. Se intinde compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile, se preseaza bine si se baga in frigider.
  3. Se freaca branza proaspata de vaci cu galbenusurile pana se obtine o crema fina.Se adauga frisca batuta. estenta de vanilie, si gelatina inmuiata si topita in 50 ml apa. Se amesteca bine compozitia, apoi se pune in forma de tort, peste blat.
  4. Se caramelizeaza 100 gr zahar, se adauga 50 gr unt, se amesteca bine si se intinde peste prajitura. Se decoreaza cu nuci zdrobite si se baga in frigider pentru cel putin 5 ore.

Recomandari

Tarte