- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu struguri este un desert delicios si aromat de toamna care poate fi preparat cu orice fel de struguri cu conditia sa fie cu bobul mare.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu untul, galbenusurile, zaharul, sare si migdale. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere care se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru o ora.
- Boabele de struguri se taie in jumatati care se tin la scurs,intr-o sita.
- Se tapeteaza cu hartie de copt, apoi cu aluat o forma de tarta, care se coace apoi 15 minute, in cuptorul incins.
- Se bate smantana pentru frisca, apoi se incorporeaza treptat in budinca racita, preparata conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind lapetele si zaharul. Se toarna compozitia peste blatul rece si se decoreaza cu fructele. Se acopera cu gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si se baga tarta la frigider pentru 2 ore.