Tarta cu alune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu alune este o tarat foarte aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara cu orice ocazie.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 3 linguri nuca macinata
    • 150 gr unt
    • 150 gr faina
    • 2 linguri cacao
    • 1 ou

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 50 gr fistic neprajit
    • 4 linguri miere de albine
    • 4 linguri zahar
    • 300 gr alune de padure
    • 200 ml lapte
    • 2 linguri amidon alimentar
    • 1 esenta de rom

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina cu nuca macinata, cacaua, untul moale,oul si putina sare, apoi se framanta un aluat omogen. Se pune aluatul in folie si se baga la frigider pentru 30 de minute, apoi se intinde intr-o tava de tarta unsa si tapetata cu hartie de copt. Foaia de aluat de coace 25 de minute, in cuptorul incins.
  2. Se fierbe laptele cu alunele de padure decojite, mierea, fisticul si cu zaharul, pe foc mic, timp de 10 minute. Se adauga apoi amidonul si esneta de rom, se amesteca repede si se intinde umplutura peste alauatul copt.
  3. Se lasa tarta sa se raceasca, api se feliaza si se poate servi.

Recomandari

Tarte